Deze zomer toch wat meer in en om het huis gekluisterd door de Corona periode dus begonnen aan een idee dat ik al lange tijd in mijn hoofd had. De wand waar ik een tv aan had hangen helemaal aanpassen zodat het een geheel wordt. Op het internet diverse ideeën van tv-wanden natuurlijk bekeken om wat inspiratie op te doen en te kijken welke oplossingen anderen hiervoor hadden bedacht.

Deze wand ideeën hebben zeker geholpen om een eigen ontwerp te maken. In dit ontwerp dacht ik eerst na om zelf de onderkasten ook zelf te maken, maar zag toen bij Ikea het systeem Besta waarmee je verschillende elementen los kan komen om zelf een kast samen te stellen.

Veel gemeten en de wand waar de wand aanpassing gemaakt moest worden zit een inham die ik wilde benutten en toch ook wilde zorgen dat het een geheel zou worden. Oplossing die ik gekozen heb is een lange onderkast te maken met Besta kasten van verschillende diepte en een voorzet wand te maken om ook de tv in de muur te kunnen laten wegvallen.

De kasten geplaatst op een houten frame om een zwevend effect te krijgen.

De Besta kast is minder diep dan de nis in de wand, maar daar kon ik mooi gebruik van maken. De audio apparatuur en media center computer die ik in de kast wilde plaatsen is net iets dieper dan de kast. Door de achterwand uit de Besta kast te halen ontstaat meer ruimte achter de apparatuur voor bekabeling. Op de kast zal ik, zo tonen ook de verdere foto’s eiken planken monteren zodat het toch een geheel lijkt.

De wand met de tv komt door een voorzet wand iets naar voren zodat ik de tv in een nis kan laten invallen wat een mooi effect geeft.

Alles even met klemmen op de plaats houden om goed uit te lijnen.

De Baste kast onder loopt mooi door, door buiten de diepe kasten in de nis, de ondiepe versie van deze kast te gebruiken. zo lijkt het uiteindelijk alsof de kast een geheel is. Kabels voor speakers, stroom, internet, audio en tv bekabeling kan nu ook mooi in de voorzet wand weg worden gewerkt. Voordat ik de wand dicht maak uiteraard even testen of alles werkt. Er is naderhand nog wel mogelijkheid wat aan de bekabeling te doen, maar nu kun je er toch het beste bij.

Even testen of alles past en werkt.

De wandbekleding zelf is gemaakt van normaal laminaat dat je op de vloer legt. Er zijn ook speciale wand panelen te verkrijgen, maar die zijn een stuk duurder en dit werkt ook prima. Door de laminaat delen gewoon vast te kitten met montage kit krijg je een mooie wand.

Door de voorzet wand ontstaat de mogelijkheid de tv precies te plaatsen dat deze precies goed centraal komt te hangen. Ook geeft dit de mogelijkheid om een stuk overlap te maken met de bestaande nis, hierin is nu ook een boekenkast gemaakt.

In de overlap van de voorzetwand met de nis is nu een boekenkast mogelijk.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.