Voor de chill plek in de tuin zocht ik nog een eenvoudige manier om de zijkanten wat meer beschut te maken bij regen of felle zon (dat laatste komt helaas minder vaak voor).

Nadat ik wat tuincentra en internet sites ben afgegaan op zoek naar verschillende mogelijkheden besloot ik ook hier maar een zaterdagmiddag ‘doe het zelf’ actie van te maken.

Over de constructie heb ik wel wat zitten puzzelen. Doel minimale complexiteit maximaal resultaat.

Dus kocht ik de goedkoopste schutting planken die ik kon vinden bij de bouwmarkt en heb daar de lamellen van gezaagt.

Door iedere plank precies in het midden door te zagen onstaat met één zaagsnede direct twee lamellstroken.

Het basis idee is een frame van vier balken die precies in de af te sluiten raam/vak passen. Tussen de staande balken komen dan de lamellen.

Als oplossing om de lamellen tussen de balken te monteren en draaibaar te maken heb ik gekozen voor lange spijkers.

Door op regelmatige afstand in beide staanders gaten te boren gelijk aan de dikte van de spijker kun je die eenvoudig insteken (afstand gelijk aan breedte van één lamell of net iets korter voor smallere openingen). Even met de verzinkboor kort in het gat om de spijker mooi weg te laten vallen.

Door de lammellen voor te boren (net iets krapper dan de spijker dikte) en niet voor de volledige lengte van de spijker kun je de lamellen eenvoudig tussen de staanders plaatsen en de spijkers er van beide zijden er in tikken. Het frame kan dus al van te voren stevig in elkaar worden gezet.

Met een beetje geduld en handigheid maak je op deze manier snel en eenvoudig. een frame met lamellen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.