Nu ik met het lopen regelmatig wat langere afstanden loop had ik hierbij regelmatig last van irritatie plekken of zelfs vervelende blaren op mijn hak. Ik voelde dan tijdens het lopen al wel dat het schuurde, vochtig en warm werd maar tja… moest toch naar huis dus liep dan door.

Thuis bleek dan een soms dat ik forse blaren had opgelopen.

Ik dacht in eerste instantie dan ligt het aan mijn schoenen ? (waren toevallig net nieuw) moet ze misschien nog een beetje inlopen zeker. Of misschien wat zand in mijn schoen gekregen etc.

Na weer met nieuwe schoenen begonnen te zijn kreeg ik het weer. Nu ging ik mijn oude en nieuwe schoenen nog eens wat beter bekijken en zag dat de binnenkant van mijn schoen gewoon ‘weggebrand’ leek.

Dit zette me aan het denken, mmm misschien dat het wel eens aan die nylon sokken 5 voor 2 euro kon liggen. Aanleiding om eens wat verder op Internet te zoeken of meer mensen vergelijkbare ervaring hebben.

Op een aantal reviews, blogs las ik vergelijkbare problemen dat sommige goede ervaringen hadden met betere sportsokken met minder wrijving, geen naden betere vocht opname en afvoer etc.

Inmiddels had ik al een aardig vermogen uitgegeven aan Compeed blaren plijsters (perfect trouwens) en dacht als ik die nu eens kan uitsparen plus weer lekker kan lopen dan heeft dat de voorkeur natuurlijk.

Dus internet afgezocht en een aantal verschillende sokken besteld en in een sportwinkel gekocht. En … Perfect dat had ik veel eerder moeten doen. Zelfs mijn hiel die nog niet 100% genezen was geen last meer gehad tijdens het rennen.

De sokken die ik zelf hier ben gaan gebruiken zijn sokken van Nike (Nike Elite Cushioned) en Falke (RU4 cushion running) inmiddels ook overgestapt op de sokken van FALKE deze bevallen mij erg goed.

En ik heb hier inmiddels al weer een aantal keren goed mee gelopen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.